Čtyři ocenění našeho klubu v anketě o nejlepšího sportovce města za rok 2016


Také pro uplynulý rok 2016 vyhlásila sportovní komise Rady města Bystřice pod Hostýnem anketu Sportovec roku. Do konce letošního února mohly místní sportovní kluby či organizace, ale také jednotlivci nominovat své favority na ceny udělované městem v několika kategoriích. Mezi sportovci byli vybíráni nejlepší jednotlivci a kolektivy do 19 let a nad 19 let, ocenění získali i tři nejlepší trenéři – cvičitelé a předána byla také cena v kategorii Síň slávy pro zasloužilou osobnost bystřického sportu. Všechny nominované sportovce přijal 3. dubna na radnici starosta města Zdeněk Pánek společně s předsedou Sportovní komise rady města Vojtěchem Zicháčkem. Starosta města vyzdvihl zásluhy všech sportovců, týmů i trenérů, s obdivem poukázal na jejich sportovní výkony a poděkoval jim za vzornou reprezentaci města doma i v zahraničí.

Stříbro v kategorii jednotlivců do 19 let obdržela karatistka Denisa Mikulíková za 1. místo v kata na M ČR a za 3. místo v kata na MS v Polsku. Je medailistkou národních pohárů, Valašského poháru a Poháru brněnského draka.

Nejúspěšnějším mladým kolektivem do 19 let se znovu stalo družstvo juniorů TJ Bystřice pod Hostýnem, oddíl karate, ve složení Matěj Křížek, Milan Filip, Šimon Labiš, Vít Pokorný a Veronika Křiváková. Jsou to členové reprezentace ČR, medailisté národních pohárů 2016, mistři ČR a medailisté M ČR, medailisté Valašského poháru a Brněnského draka.

Třetím nejúspěšnějším týmem nad 19 let se stalo družstvo mužů TJ Bystřice pod Hostýnem, oddíl karate, ve složení Libor Pospíšil, Vladimír Kocfelda, Květoslav Duchoň.

Třetím nejlepším cvičitelem roku 2016 se stal trenér karatistů Karel Škvařil. Dlouhodobě pomáhá při vedení klubu, je hlavním trenérem náboru, pomáhá při přípravě dětské a juniorské reprezentace klubu.

http://www.bystriceph.cz/zname-nejlepsi-sportovce-roku-2016/d-3130

IMG_0558