Sensei Ron Vance – mezinárodní seminář


Během víkendu 7.11.-8.11.2015 proběhl v Brně mezinárodní seminář, který vedl sensei Ron Vance 5.dan.

Tohoto semináře se účastnili i členové našeho klubu: Tomáš Neradil, Karel Škvařil, Šimon Labiš, Matěj Křížek, Vít Pokorný, Lukáš Horák, Roman Stískal, David Zachara a Patrik Punčochář.

Celý seminář byl v duchu základních principů tradičního karate, užití dechu a práce svalů. Vše se procvičovalo v kihonu, katách Heian Shodan, Bassai dai, Sochin. Závěr semináře byl o rekci a použití dechu v kumite.

Ron Vance, začal u studovat u Hidetaky Nishiyami sensei v roce 1983, kdy se přestěhoval do Los Angeles. V té době měl 2.dan a společně s manželkou Susan se stali důležitou součástí Nishiymova Doja. Od roku 1983 až do roku 2003 pravidelně startoval na Mistrovství Spojených států, kde pravidelně získával medailové umístění v disciplínách Kata a Kumite. K jeho největším sportovním úspěchům první místo na Mistrovství světa 1994 Treviso, Itálie, v disciplíně kumite-tým. Ron Vance patřil k váženým studentům senseie Nishiyami, protože v pořadníku, kdo může učit v dojo senseie Nishiyami v jeho nepřítomnosti, byl napsán na prvním místě.