Jaký byl mezinárodní seminář – sensei Avi Rokah 7.dan ?


Česká asociace tradičního karate pořádála v Luhačovicích 8.-10.4. 2016, seminář karate pod vedením senseie Avi Rokah 7. dan. Sensei Avi Rokah studoval 27 let karate u světové legendy Hidetaka Nishiyama sensei v USA.

Celého semináře se účastnili i instruktoři a reprezentanti z našeho klubu: Tomáš Neradil, Karel Škvařil, Aleš Jedlička, Matěj Křížek, Šimon Labiš, Vít Pokorný, Milan Filip, Veronika Křiváková, Roman Stískal, Lukáš Horák, David Zachara, Patrik Punčochář a Radek Škrabal.

První den v pátek byl seminář zaměřil na zdokonalení základních technik a pochopení jejich principů, které se následně aplikují do kata či zápasu kumite.  Druhý den se sensei zaměřil na výukou kata a principů v kata Heian Nidan, do které se aplikovaly principy z předchozího dne. Dále se učily mistrovské kata Tekki Sandan a Bassai Shó. V sobotu se v odpoledním bloku navázalo na aplikace kumite. Sensei Rokah znovu zdůraznil, že v karate je vše spojeno a provázáno. Pochopení základních principů je nutné pro správný zápas, načasování a vytvoření finální todome konečné techniky. Třetí den byl zaměřen na opakování předchozích tréninků.